Passa al contingut principal

Panellets Casolans amb els Més Petits: Una Tradició Dolça i Divertida per la Castanyada 🍠✨🌰

Ahir va ser un dia especial al raconet de cuina, vam fer els panellets amb el petit explorador! 🎉 Encara que no sortien gaire rodonets, vam riure molt cantant: “Bola, boleta, tota rodoneta...!” 😆 Són moments com aquests que fan que les tradicions siguin inoblidables. A continuació, us deixo la recepta per fer panellets amb una massa que no s'enganxa gaire als dits i és perfecta per treballar amb els nens.

Sempre he pensat que el nivell de enganxar-se de les masses de panellets están al nivell del loctite i puc assegurar que amb aquesta no m'he barallat gaire

Ingredients per fer panellets Els ingredients

  • 🥄 500 g de farina d'ametlla
  • 🥄 250 g de sucre
  • 🍠 250 g de pasta de moniato bullit
  • 🥚 2 ous
  • 🌰 Pinyons i ametlla en gra per decorar
  • 🍋Llimona per ratllar

Els estris necessaris

  • Cassó per bullir el moniato
  • Cuina (o microones) per bullir el moniato
  • Bol gran per fer la pasta de massapà
  • Bol petit o got per separar els rovells
  • Plats de sopa per l’ou batut, pels pinyons, per l
  • Safata per enfornar els panellets
  • Ratllador
  • Pinzell per pintar els panellets
  • Forn

Preparació prèvia

  1. Bulliu el moniato: Peleu-lo i deixeu-lo ben tovet.
  2. Refredeu i aixafeu el moniato: Els nens poden encarregar-se d’aquesta part, és una feina que els encanta!
  3. Prepareu la fruita seca: Deixeu-la uns minuts en remull perquè aguanti més temps sense cremar-se al forn.

L'activitat en sí  🎉

  1. Ratllar la pela de llimona: Un punt aromàtic que els nens poden fer (amb supervisió, perquè no ratllin la part blanca, que amarga!)

    Ratllant llimona
  2. Preparar la massa de massapà: En un bol gran, barregeu la farina d’ametlla, la pasta de moniato, el sucre, la pela de llimona ratllada i les clares d’ou. Comenceu a pastar amb les mans; més feina divertida pels petits!

    Pastem la massa de massapà
  3. Formar els panellets: Un cop la massa estigui ben integrada, feu boletes. Passeu-les per rovell batut d'ou i decoreu-les amb pinyons o ametlla en gra. Els nens poden ajudar a fer aquest muntatge en cadena! 👐

    Cadena de muntatge panelletil
  4. Al forn: Col·loqueu els panellets a la safata, pinteu-los amb més rovell d’ou i enforneu-los a 180ºC durant uns 12-15 minuts, fins que quedin daurats. Vigileu-los perquè no es cremin. 
    Panellet cru

Resultat:

Panellets de pinyons i d'ametlla fets amb amor i mans petites 💛! Una recepta perfecta per compartir una estona en família i omplir la casa de l'olor dolça i torradeta de la Castanyada.


Nosaltres aquest any hem simplificat i només hem fet de dos tipus i amb molt de gust de llimona 🍋 💛😍, però en podeu fer de més sabors!

Comentaris

Designed by Open Themes & Nahuatl.mx.