Ahir va ser un dia especial al raconet de cuina, vam fer els panellets amb el petit explorador! 🎉 Encara que no sortien gaire rodonets, vam riure molt cantant: “Bola, boleta, tota rodoneta...!” 😆 Són moments com aquests que fan que les tradicions siguin inoblidables. A continuació, us deixo la recepta per fer panellets amb una massa que no s'enganxa gaire als dits i és perfecta per treballar amb els nens.
Sempre he pensat que el nivell de enganxar-se de les masses de panellets están al nivell del loctite i puc assegurar que amb aquesta no m'he barallat gaire
Els ingredients
- 🥄 500 g de farina d'ametlla
- 🥄 250 g de sucre
- 🍠 250 g de pasta de moniato bullit
- 🥚 2 ous
- 🌰 Pinyons i ametlla en gra per decorar
- 🍋Llimona per ratllar
Els estris necessaris
- Cassó per bullir el moniato
- Cuina (o microones) per bullir el moniato
- Bol gran per fer la pasta de massapà
- Bol petit o got per separar els rovells
- Plats de sopa per l’ou batut, pels pinyons, per l
- Safata per enfornar els panellets
- Ratllador
- Pinzell per pintar els panellets
- Forn
Preparació prèvia
- Bulliu el moniato: Peleu-lo i deixeu-lo ben tovet.
- Refredeu i aixafeu el moniato: Els nens poden encarregar-se d’aquesta part, és una feina que els encanta!
- Prepareu la fruita seca: Deixeu-la uns minuts en remull perquè aguanti més temps sense cremar-se al forn.
L'activitat en sí 🎉
- Ratllar la pela de llimona: Un punt aromàtic que els nens poden fer (amb supervisió, perquè no ratllin la part blanca, que amarga!)
- Preparar la massa de massapà: En un bol gran, barregeu la farina d’ametlla, la pasta de moniato, el sucre, la pela de llimona ratllada i les clares d’ou. Comenceu a pastar amb les mans; més feina divertida pels petits!
- Formar els panellets: Un cop la massa estigui ben integrada, feu boletes. Passeu-les per rovell batut d'ou i decoreu-les amb pinyons o ametlla en gra. Els nens poden ajudar a fer aquest muntatge en cadena! 👐
- Al forn: Col·loqueu els panellets a la safata, pinteu-los amb més rovell d’ou i enforneu-los a 180ºC durant uns 12-15 minuts, fins que quedin daurats. Vigileu-los perquè no es cremin.
Resultat:
Panellets de pinyons i d'ametlla fets amb amor i mans petites 💛! Una recepta perfecta per compartir una estona en família i omplir la casa de l'olor dolça i torradeta de la Castanyada.
Nosaltres aquest any hem simplificat i només hem fet de dos tipus i amb molt de gust de llimona 🍋 💛😍, però en podeu fer de més sabors!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Si vols veure el teu comentari, torna en una estona perquè l'hem de revisar