A veure, siguem sincers, qui no ha fet coca de iogurt a casa???
Doncs és una bona recepta per cuinar en família per la seva senzillesa i versatilitat. Aquesta recepta és una mica com el parxís, a cada casa tenim les nostres variacions.
Endevant amb els davantals, que avui volem...
Coca de iogurt
Ingredients
-
un iogurt natural (val un de llimona)
- farina (3 mides)
- sucre (2 mides)
- oli (1 mida) - nosaltres usem oli d'oliva verge extra perque ens agrada el sabor
- 2 ous
- 1 sobre de llevat químic (15gr)
Opcional:
- pinyons
- trossets de xocolata
- ralladura de llimona
- farina d'ametlla (nosaltres substituïm una mida de sucre per farina d'ametlla)
- ... el que us vagi bé
Estris
- el pot del iogurt per mesurar
- un bol o potser millor dos o fins i tot tres
- un forn
- una espátula per remenar
- un motlle, queda millor si es de tipus corona/donut1
Opcional
- batedora
- tamís o colador
- rallador
- pinzell per pintar el motlle
Comencem
- Encendre el forn a 180ºC a dalt i a baix per anar-lo escalfant (això ho podeu fer més tard, depen del vostre forn)
- A casa, separem les clares i els rovells i els posem en dos bols.
- Les clares les muntem a punt de neu i les deixem allà esperant. Això, amb la batedora, els més petits supervisats ho fan perfectament.
- En un altre bol tenim els rovells que els blanquegem amb el sucre. La mescla creix i queda d'un color més clar. Un altre pas que poden fer els petits amb supervisió.
- Podem ratllar llimona sobre el bol dels rovells. Això depen de l'edat, ho poden fer o no.
- Al bol dels rovells, afegim la mida d'oli, les tres mides de farina tamisada, el llevat químic i mesclem amb l'espátula. Compte que aquest és el pas més perillós per empastifar-ho tot. Nosaltres el deixem tamisar
- En aquest punt, posem els extres que ens agradin: a casa pinyons i xocolata sempre triomfen.
- Ara posarem la meitat de les clares muntades al bol dels rovells i les integrem. I després posem l'altre meitat i tornem a integrar. La idea és ser delicat per no desmuntar molt les clares i aconseguir una coca ben flonja. Al final, és la seva coca, si queda primeta se la menjarà igual
- Amb el pinzell i una mica d'oli, engreixem el motllo per evitar que s'enganxi.Deixeu el pinzell als nens!
- Posem la massa al motlle i cap al forn cap a la meitat
- Esperem 35 minuts aproximadament i punxem amb un escuradents per veure si surt net.
- Quan estigui net, es hora de treure el nostre pastís i deixar-lo refredar
- Es pot decorar :)
Notes
1Sabieu que... la forma geomètrica del donut es diu toroide?
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Si vols veure el teu comentari, torna en una estona perquè l'hem de revisar