Passa al contingut principal

La clàssica Coca de iogurt

 A veure, siguem sincers, qui no ha fet coca de iogurt a casa???

Doncs és una bona recepta per cuinar en família per la seva senzillesa i versatilitat. Aquesta recepta és una mica com el parxís, a cada casa tenim les nostres variacions.

Endevant amb els davantals, que avui volem...

Coca de iogurt

Ingredients

  • Coca de iogurt per celebrar un aniversari un iogurt natural (val un de llimona)
  • farina (3 mides)
  • sucre (2 mides)
  • oli (1 mida) - nosaltres usem oli d'oliva verge extra perque ens agrada el sabor
  • 2 ous
  • 1 sobre de llevat químic (15gr)
Opcional:
  • pinyons
  • trossets de xocolata
  • ralladura de llimona
  • farina d'ametlla (nosaltres substituïm una mida de sucre per farina  d'ametlla)
  • ... el que us vagi bé

Estris

  • el pot del iogurt per mesurar
  • un bol o potser millor dos o fins i tot tres
  • un forn
  • una espátula per remenar
  • un motlle, queda millor si es de tipus corona/donut1
Opcional
  • batedora
  • tamís o colador
  • rallador
  • pinzell per pintar el motlle

Comencem

  1. Encendre el forn a 180ºC a dalt i a baix per anar-lo escalfant (això ho podeu fer més tard, depen del vostre forn)
  2. A casa, separem les clares i els rovells i els posem en dos bols. 
  3. Les clares les muntem a punt de neu i les deixem allà esperant. Això, amb la batedora, els més petits  supervisats ho fan perfectament.
  4. En un altre bol tenim els rovells que els blanquegem amb el sucre. La mescla creix i queda d'un color més clar.  Un altre pas que poden fer els petits amb supervisió. 
  5. Podem ratllar llimona sobre el bol dels rovells. Això depen de l'edat, ho poden fer o no.
  6. Al bol dels rovells, afegim la mida d'oli, les tres mides de farina tamisada, el llevat químic i mesclem amb l'espátula. Compte que aquest és el pas més perillós per empastifar-ho tot. Nosaltres el deixem tamisar
  7. En aquest punt, posem els extres que ens agradin: a casa pinyons i xocolata sempre triomfen.
  8. Ara posarem la meitat de les clares muntades al bol dels rovells i les integrem. I després posem l'altre meitat i tornem a integrar. La idea és ser delicat per no desmuntar molt les clares i aconseguir una coca ben flonja. Al final, és la seva coca, si queda primeta se la menjarà igual
  9. Amb el pinzell i una mica d'oli, engreixem el motllo per evitar que s'enganxi.Deixeu el pinzell als nens!
  10. Posem la massa al motlle i cap al forn cap a la meitat
  11. Esperem 35 minuts aproximadament i punxem amb un escuradents per veure si surt net.
  12. Quan estigui net, es hora de treure el nostre pastís i deixar-lo refredar
  13. Es pot decorar :)

Notes

Comentaris

Designed by Open Themes & Nahuatl.mx.